Femke (12)

Geen reacties

Femke is een lief en vrolijk meisje met lange blonde haren. Ze fietst langs en zwaait vrolijk. Ik roep ‘wil je water of limo?’ ‘Nee’ roept ze. Maar al snel draait ze om en zegt ‘of toch misschien wel!’ Ze gaat naast me op de bank zitten en ik vertel haar kort wat we hier doen. Ze vind het een leuk initiatief en ze wilt ook op de foto, daar hoeft ze niet lang over na te denken.

Femke komt net uit school, ze moest haar rapport ophalen en wat laatste spullen voor de zomervakantie begint. Ze woont hier om de hoek maar  zit in Bergen op school en vind handarbeid het leukste vak, lekker bezig zijn daar houdt ze van. Als ze geen school heeft speelt ze veel met de andere kinderen uit de buurt, ze woont hier al haar hele leven dus kent heel veel mensen. Meestal spreekt ze met vriendinnen af om in de buurt te gaan zwemmen ‘er is hier heel dichtbij water dus dat is heel erg leuk’. Wat ze van de buurt vind? Vroeger misschien wel ietsje leuker, toen waren er talentenjachten en er werden bbq’s georganiseerd, dat is nu al een tijd niet zo en dat vind ze jammer. Maar ondanks dat wilt ze hier wel nog lang blijven wonen.

Het is tijd om op de foto te gaan. Femke benadrukt nog extra dat het heel goed uitkomt deze dag omdat ze net nieuwe kleding heeft geshopt èn aan heeft. We zwaaien elkaar vrolijk gedag en met een zelfverzekerde blik stapt Femke de bus in. 

13-07-2022 / Door: Elke de Graaff
Tags: Verhaal

Gerelateerde verhalen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.
Je moet de voorwaarden accepteren voordat je het bericht kunt verzenden.
Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.

Lunch Break
Alkmaar heeft alles
Menu