Dit hebben we toch weer mooi meegemaakt

1 reactie

Naarmate de woonkamer voller en voller stroomt komt Marian met een dienblad met extra lekkers: multivitamine drink, koud bier en andere lekkere drankjes staan naast onze koffie en thee op tafel. Er wordt gulzig van gedronken en Marian schenkt iedereen bij.

Haar man Nico rijdt een paar keer met zijn scootmobiel van de woonkamer naar het toilet binnen. Nico heeft veel humor en zit als een opa steeds mee te gniffelen in de grote groene stoel. Op een gegeven moment moet ik zelf ook nodig plassen en loopt Marian met me mee naar binnen zodat ik even van hun toilet op de begane grond gebruik kan maken. Ik zie gelijk dat het huis ruim is opgesteld zodat Nico erin kan rondrijden. Er hangt een vrolijke foto van haar en Nico in de kamer en ik kijk er eventjes naar.

Nico die heen en weer rijd in zijn scootmobiel. ⓒ Fotograaf Rick Akkerman

Marian pakt de foto op: “Dit is drie jaar geleden. Dat was onze laatste fietstocht samen naar Egmond. Onderweg zijn we gestopt omdat het fietsen niet meer ging. Daarna hebben we niet meer samen gefietst.” Nico kreeg parkinson en kon binnen een korte tijd niet goed meer fietsen en lopen. Hierom kwamen ze bij de Strandwal terecht. “Het is gek hoor…” vervolgt Marian:  “Je moet echt van het leven genieten. Het kan van de een op de andere dag allemaal anders zijn. Als je ouder wordt leef je veel meer met de dag. Vandaag vind ik het ook zo leuk dat jullie er zijn… dan denk ik: wat leuk, dat hebben toch maar mooi weer meegemaakt.”

Soms zegt iemand iets op zo’n manier dat je voelt; je hebt gelijk. In de woonkamer daar heb ik zelf even zo’n moment.

04-08-2022 / Door: Lisa Templon
Tags: Verhaal

Gerelateerde verhalen

1 reactie. Reactie plaatsen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.
Je moet de voorwaarden accepteren voordat je het bericht kunt verzenden.
Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.

Op de tandem de wereld over
Sfeer van de dag
Menu