Een blije hond en verdrietig nieuws

Geen reacties

Een hele vrolijke hond rent de huiskamer in. En zijn baasje er achteraan. Brigit, de baas en Ole, de hond komen een kijkje nemen. Ole heeft geen last van het warme weer, die rent aan 1 stuk door rondom de huiskamer met zijn tennisbal. Hij is 12 jaar oud maar gedraagt zich als een jonge pup. Ik en de andere buurtbewoners die nog in de huiskamer zitten die leven op van het gezelschap.

Brigit werkt in het onderwijs op een basisschool en is voor de kinderen erg betekenisvol. Ze heeft de afgelopen jaren veel kinderen zien groeien, en heeft een grote rol gespeeld in hun ontwikkeling.

Als ik doorvraag over haar werk verandert haar gezicht. Ze lijkt verdrietig en geraakt te zijn.

‘Ja, ik heb een gekke dag eigenlijk… We zouden de groep acht musical hebben deze week, waar we met z’n alle keihard aan hebben gewerkt natuurlijk en erg naar uitkeken. Maar toen kregen we het verdrietige bericht dat er een moeder plotseling was overleden, echt hartverscheurend. Ze heeft een val van de trap gemaakt en het niet overleefd. Haar kindje zat in groep acht. Het is onwerkelijk. We hebben als team besloten om de musical niet door te laten gaan maar wel de liedjes te zingen. Een van de liedjes was zo mooi en emotioneel, het was een ontzettend mooi hoe alle ouders en kinderen zich lieten zien die dag. In de avond ontstond er toch een disco, dat voelde eerst misplaatst maar het kwam heel natuurlijk, er was ontlading en juist door het verdriet werd het heel bijzonder.

En ja, ik kom echt net van de condoleance vandaan, en nu zit ik hier. Ik heb zelf ook kinderen, en ik weet eigenlijk even niet wat ik allemaal voel en wat niet, mijn hart is even gebroken. Vorige week stuurde ze nog een bericht aan me, dat ze zo veel waardering had voor mij en wilde ze me bedanken voor de tijd die ik er ben geweest op school voor haar kind. De ene dag was ze er nog en de andere dag was ze weg. Maar ik vind het wel fijn hier even te zitten, dat doet me goed’

De andere bewoners luisteren en we praten nog rustig verder. Ole speelt vrolijk in de huiskamer door en Brigit maakt een tegeltje met de tekst:

‘Volg je hart want dat weet de weg’

Brigit haar tegel. ⓒ Fotograaf Rick Akkerman
19-07-2022 / Door: Elke de Graaff
Tags: Verhaal

Gerelateerde verhalen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.
Je moet de voorwaarden accepteren voordat je het bericht kunt verzenden.
Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.

Op de scooter naar Zandvoort
Nieuwe buren
Menu