Al 50 jaar in het dorp

Geen reacties

Cilia (70) woont al 50 jaar in Stompetoren samen met haar man Jos. Het fijnste van hier wonen? ‘Het gevoel van vrijheid en het buiten zijn in de natuur’. 45 jaar geleden heeft ze samen met haar man hun huis zelf gebouwd en daar wonen ze nog steeds. Ze geniet het allermeest van de grote tuin die achter hun huis ligt. 

‘Er is de afgelopen 50 jaar veel veranderd, er is nu veel nieuwbouw omheen gekomen, ‘die mensen hebben niet eens een tuin, dat zou ik niet willen hoor!’

Cilia is graag buiten, ze past op de kleinkinderen en vind het het fijnst om in de tuin te werken. ‘Heerlijk om met de planten en bloemen bezig te zijn’.

Lievelingsplekken van mensen aan de waslijn. ⓒ Fotograaf Rick Akkerman

Ik vraag haar of ze tuinieren altijd al deed. 

‘Nee, pas toen ik stopte met werken. Mijn man en ik hebben samen een Kraanverhuurbedrijf opgezet. Jos Blom Kraanverhuur, heet t. We begonnen met 1 kraan en nu hebben we er 45! Het is echt een familiebedrijf geworden. Mijn man zit op de kraan en ik deed alle administratieve dingen. Nu zijn we beide gestopt met werken maar Jos is daar nog veel te vinden hoor’. 

Als ik haar vraag of ze hier voor altijd blijft wonen dan denkt ze van wel. Samen met Jos, de kleinkinderen en het bedrijf heeft ze een mooi leven opgebouwd waar ze erg blij mee is, en dat is aan haar te zien!

16-07-2022 / Door: Elke de Graaff
Tags: Verhaal

Gerelateerde verhalen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.
Je moet de voorwaarden accepteren voordat je het bericht kunt verzenden.
Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.

Drie vrolijkerds
Grafdag
Menu