Op de heetste dag van het jaar zijn wij er ook, om bezweten buurtbewoners op de foto te zetten en mensen te verblijden met koude limonade. Gelukkig is onze huiskamer vandaag ook voorzien van een gloednieuwe tarp die ons schaduw biedt, wij overleven vandaag wel!

Vandaag staan we aan de Blekerskade naast de peuterschool Kiddies op de stoep.

De buurt ziet er gezellig en knus uit, langs het water zitten mensen en er lopen buurtbewoners met hun hond. Iedereen glimlacht en heeft een open en enthousiaste houding naar ons. Vanwege de hitte blijven we vandaag maar op 1 plek, wat ons de ultieme kans biedt de buurtbewoners ècht te leren kennen.

Het is zo heet dat sommige mensen met een paraplu lopen uit bescherming tegen de zon. ⓒ Fotograaf Rick Akkerman

En vandaag heeft wel wat, met die hitte. Want mensen zijn extra lief voor elkaar lijkt het wel. Het ‘samen zijn gevoel’ komt extra naar voren, we letten op elkaar; of we ons wel hebben ingesmeerd, we genoeg hebben gedronken en ook Brownies & Downies heeft weer voor ons gezorgd en heeft de perfecte lunch: een luchtige, frisse en heerlijke salade! Wij hebben er zin in, met zweet en al!

De heerlijke salade van Brownies & Downies. ⓒ Fotograaf Rick Akkerman

We zijn net opgebouwd en kijken om ons heen. Na 5 minuten komt een vrouw haar auto uitgestapt met een blauwe koelbox in haar hand. Ze zwaait naar ons en zegt vrolijk gedag. ‘Wat een weer hebben we uitgekozen he jongens!’

Het is Michelle, de directrice van de peuterschool en naschoolse opvang Kiddies. Ze heeft ijsjes in haar koelbox die ze langs alle vestigingen gaat brengen vandaag. ‘Wel zeshonderd ijsjes ga ik vandaag bezorgen!’ zegt ze stralend. We staan al snel te kletsen over het werk in bij de Kiddies en hoe ook haar werk is geraakt door de corona crisis. ‘We hebben verplicht mensen op vakantie gestuurd, het was zo ontzettend hard werken afgelopen jaren dat mensen soms helemaal aan hun max zijn gekomen’.

Een vrolijke buurtbewoner die aangefietst komt. ⓒ Fotograaf Rick Akkerman

Michelle brengt even snel de ijsjes naar binnen en daarna trakteert ze ook Rick en mij op een heerlijke Twister. We staan met z’n drietjes als kleine kinderen aan de ijsjes te likken en onze dag is door Michelle daarom fantastische begonnen!

Want wie wilt dat nou niet, om 9 uur ’s ochtends met 40 graden spontaan getrakteerd worden met een twister?

Nou, wij wel!

Ik hoop dat ook alle 600 kinderen hebben genoten van Michelle haar traktatie en dat ze er zelf nog eentje heeft gehad.

19-07-2022 / Door: Elke de Graaff
Tags: Verhaal

Gerelateerde verhalen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.
Je moet de voorwaarden accepteren voordat je het bericht kunt verzenden.
Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.

Hekken maken schapen
Mia & Nina
Menu