Op de scooter naar Zandvoort

Geen reacties

Het geluid van scooters nadert de straat. Vier jongens van een jaar of 20 komen aangescheurd en sjezen langs ons. Rick en ik hebben net even pauze gehad, de huiskamer is leeg en franse muziek schalt uit onze box: een heerlijk sfeertje. Ik zwaai naar de jongens en roep ze vrolijk gedag. De scooters stoppen en alle vier stappen ze af en kijken ons vrolijk terug.

‘Wat is dit nou voor leuks joh’ zegt een jongen met een stoere Gucci zonnebril op. Een ander gaat achter de huiskamer staan, hij vind het veel te warm voor gezelligheid en benoemd al een paar keer dat ze eigenlijk twee uur geleden al zouden vertrekken. De jongens grappen en dollen met elkaar en twee nemen plaats in de huiskamer. De vierde stapt op zijn scooter en gaat even een pakje peuken scoren voor de rest voordat ze weer gaan.

‘Waar gaan jullie zo eigenlijk heen?’ vraag ik.

‘We gaan met de scooter naar Zandvoort rijden!’

‘Helemaal naar Zandvoort? Met dit weer? Waarom niet naar Bergen?’

‘Wij houden wel van een beetje avontuur, is toch lachen, met de scooter naar Zandvoort, onderweg iets eten en ons omringen met nieuwe mensen, heel Alkmaar zit nu in Bergen aan zee, daar heb je toch geen zin in?’

De jongen waarmee ik praat heet Bruno. Bruno geeft me een stevige handdruk en kijkt met verwondering de huiskamer rond, gaat zitten op de bank en in plaats van dat ik hem vragen stel begint hij me de oren van het hoofd te vragen.

Hij stelt vragen over het project, over toneelspelen, sporten, op vakantie gaan en uiteindelijk gaat hij al babbelend de bus in en klets daar verder met Rick.

Donny, de andere jongen is net op de foto geweest. ‘Je hebt echt een goed foto-koppie’ zeg ik.

‘Jaaa die kan zo model worden!’ roept Bruno uit de bus.

Als de twee allebei op de foto zijn geweest en de sigaretten gehaald zijn, is het tijd voor hen om op de scooters te stappen. We worden uitgenodigd om mee te gaan maar lachend zeggen we dat we helaas hier blijven.

Bruno verteld nog snel dat hij eigenlijk acteur zou willen worden, en of ik nog tips voor hem heb. Het liefst zou hij gelijk in een echt goeie film willen spelen.‘Bij Mocro Mafia bijvoorbeeld, hebben ze ook gewoon jongens van de straat geplukt he, het kan dus gewoon!’

Ik raad hem aan veel audities te doen, en dat het hem vast gaat lukken als hij het echt wilt.

‘We kletsen er later nog wel over door, jullie moeten naar het strand!’

 

Twee jongens op de ene scooter en twee op de ander, een vrolijk gezicht. Al zwaaiend en lachend rijden ze weg. Ze moesten voor mij een duik in de zee nemen, ik hoor graag of jullie dat nog hebben gedaan!

19-07-2022 / Door: Elke de Graaff
Tags: Verhaal

Gerelateerde verhalen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.
Je moet de voorwaarden accepteren voordat je het bericht kunt verzenden.
Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.

Nathalie
Een blije hond en verdrietig nieuws
Menu