Twee gezond gebruinde mensen zitten bij ons op de bank. Ze lachen breed en zien er om de een of andere reden gezond uit. Alsof ze veel fietsen of net vers van vakantie komen. Of ze echt veel fietsen of net van vakantie komen heb ik niet aan ze gevraagd.

Lida & Ger bij ons op de bank. ⓒ Fotograaf Rick Akkerman

Lida en Ger wonen net om het hoekje en kunnen daarom niet de straat in kijken maar kwamen op de muziek van onze Thuisblijvers bus af. Ze vragen vrolijk aan voorbijgangers om erbij te komen zitten. “Wij wonen net om het hoekje en daarom lopen er niet zo veel mensen langs. Hier zien we beter wie er allemaal passeren, best gezellig zo.” Lida vertelt over de liefde die ze koestert voor haar volkstuin en dat ze vroeger in het bloemenvak zat. Ger houdt zich bezig met beeldhouwen. Steen en was. Abstracte vormen. Hij vertelt over het atelier dat hij deelt met andere beeldhouwers en schilders in een oude Glasfabriek aan het Luttik Oudorp; het Alkmaars Kunstcollectief in Atelier Kerrebijn. Ik heb er nog nooit van gehoord maar ben altijd geïnteresseerd in plekken waar wordt gecreëerd en inspiratie wordt uitgewisseld. Na een middagje kletsen stappen ze weer op. Hun fris, vrolijk en gezonde energie blijft me bij.

23-07-2022 / Door: Lisa Templon
Tags: Verhaal

Gerelateerde verhalen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.
Je moet de voorwaarden accepteren voordat je het bericht kunt verzenden.
Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.

Mevrouw Korn 1922 – 2022
Vakantieliefde op Kos
Menu