Een goede vriend

Geen reacties

Een goede vriend van mij fietst ook toevallig langs met twee volle boodschappentassen. Lachend zet hij zijn fiets tegen het klimrek en komt even op de koffie. Coene (30), een jonge docent Duits bij het Murmellius College kocht twee jaar geleden zijn eerste huis hier in Daalmeer. Wat hem hier naar Daalmeer bracht? “Funda” antwoordt hij lachend.

Coene gaat graag hardlopen op de Geestmerambacht en wil even nadenken over bijzondere ontmoetingen in de wijk. “Ik ga even naar huis om erover na te denken. Ik kom zo terug, de diepvries broccoli moet in de vriezer.” Na tien minuten verschijnt hij voor me met een anekdote. “Toen ik een jaar of twaalf was ging ik wel eens een rondje fietsen. Soms alleen, soms met mijn moeder. Op die fietstocht stond er altijd een man met een verrekijker op dezelfde hoek. Hij stond er haast altijd. Nu, zestien jaar later ben ik erachter gekomen dat diezelfde man hier ergens in de buurt woont! Ik herkende de man met de verrekijker gelijk. Hij staat hier vaak op de bus te wachten; waarschijnlijk brengt de bus diezelfde man, met diezelfde verrekijker hem naar diezelfde hoek waar hij al die jaren geleden ook al stond.”

Portret van Coene. ⓒ Fotograaf Rick Akkerman
05-07-2022 / Door: Lisa Templon
Tags: Verhaal

Gerelateerde verhalen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.
Je moet de voorwaarden accepteren voordat je het bericht kunt verzenden.
Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.

Aafke (62) & Truus (77)
Veranderen kan altijd
Menu