Buurman & Buurman

Geen reacties

Een auto komt langsrijden als we aan de Biesboschstraat in Oudorp staan en parkeert half op de stoep, de man die erin zit stapt uit terwijl hij de motor nog laat lopen. “Hee wat geinig. Wat is dit nou?” zegt hij. “Wacht, ik ga Danny bellen, die moet dit ook ff zien.” Als hij Danny aan de lijn heeft zegt hij: “Ja ik zeg niet wat het is maar kom nou maar even naar buiten. Gewoon even kijken. ‘t Is aan het einde van de straat.” En ja hoor, dan komt Danny aangelopen. Hij ziet eruit alsof hij aan het klussen is, met zijn vissershoedje maakt hij een vrolijke indruk.

Portret van Danny. ⓒ Fotograaf Rick Akkerman

Arno en Danny noemen zichzelf “echt buurman & buurman”. Nuchter met twee benen op de grond kunnen ze met veel humor over van alles kletsen. Ze organiseren al jaren samen de rommelmarkt hier in de buurt. Ze deden dan aanvraag bij de gemeente voor wat geld voor de organisatie en kregen dit dan vaak voor elkaar. Danny wijst ondertussen naar Arno “Wist je dat dat een van de bekendste badmeesters van Alkmaar is?” Arno vertelt me dat hij inderdaad al jaren badmeester is bij de Hoornse Vaart en daarvoor ook bij allerlei andere zwembaden. Danny zit zelf in de bouw/onderhoud en noemt zichzelf echt een “mensenmens”. Hij moet altijd met mensen in gesprek en doet dit ook graag. We vragen waarom het hier zo stil is in de wijk en horen dan dat er “een pittig verloop” is in de buurt. De jonge kinderen zijn veelal opgegroeid en nu komen en gaan mensen vooral naar hun werk. Maar dat mag de pret niet drukken: binnenkort bestaat de wijk 25 jaar en Arno en Danny steken weer de handen uit de mouwen voor de rommelmarkt en een feestje.

Ajeto, Arno en Danny.

04-08-2022 / Door: Lisa Templon
Tags: Verhaal

Gerelateerde verhalen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.
Je moet de voorwaarden accepteren voordat je het bericht kunt verzenden.
Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.

Doodlopende straat
Arena “De Strandwal”
Menu