Alkmaar heeft alles

Geen reacties

Een jong stel met een klein meisje lopen langs. Het meisje kijkt me aan en rent direct mijn armen in. Voordat ik het weet sta ik met Jazz in mijn armen. Ze kijkt me met grote ogen aan en begint hard te lachen. ‘Wat een vrolijkerd, roep ik uit. En helemaal niet bang’. ‘Hahah nee hoor, die durft wel’. Zegt Kyra, haar moeder. Melvin, Kyra en Jazz wonen hier net een week.  Ze zijn de jongste bewoners van Alkmaar die ik vandaag gesproken heb. 

‘We wilden in een stad wonen waar je alles hebt, de stad, de natuur en een fijne plek om op te groeien voor een kind. Hier heb je echt alles en dat is geweldig; je kan hier super leuk shoppen, leuke terrassen en de verbinding van stad naar strand is echt top. Eigenlijk is alles wat we wilden gewoon gelukt!’ 

De bus van Thuisblijvers in de wijk. ⓒ Fotograaf Rick Akkerman

De buurt voelt ook goed vraag ik?

Melvin: ‘Ja, toen we hier net twee dagen woonde stonden de buren al op de stoep of we mee wilden drinken met de cocktails. Toevallig die week misschien, maar de volgende dag was er weer een buurt bbq en er werd meteen voorgesteld om mee te gaan varen. Ook werden we in de buurtapp gezet. Daar wordt dan bijvoorbeeld ingegooid: Heeft er iemand een hark? ‘Ja hoor, kom maar halen!’ reageert er dan een enthousiaste buurman of buurvrouw. 

Aan het begin was het best even wennen, al die drukte maar het was ook zo’n warm welkom. 

Hier weet je echt wie je buren zijn, en dat voelt goed. Ik denk dat we hier nog heel lang blijven wonen!’  

13-07-2022 / Door: Elke de Graaff
Tags: Verhaal

Gerelateerde verhalen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.
Je moet de voorwaarden accepteren voordat je het bericht kunt verzenden.
Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.

Femke (12)
Gezegend
Menu