Een mooi vooruitzicht

Geen reacties

Nel (72) was onderweg naar de bakker voor wat taart toen ze van haar fiets afstapte en nieuwsgierig neerstreek in onze woonkamer. De eerste visite van de dag. Nel straalt iets gezond en sportiefs uit, vind ik zelf. Met sandalen die eruit zien alsof ze lekker lopen, een lekker kleurtje en korte haren die net in de wind hebben gewapperd.

Lisa in gesprek met Nel op de bank. ⓒ Fotograaf Rick Akkerman

Ze woont al zeven jaar hier in de Vroonermeer en verhuisde hierheen om dichterbij haar dochter en kleinkinderen te wonen in Broek op Langedijk. “De vraag is hoe dichtbij je kind ga je dan wonen he?” lacht ze. “Maar Alkmaar leek ons fijn, dan heb je toch de stad dichtbij en zaten we ook dichtbij Broek op Langedijk.” We hebben een mooi gesprek op de bank over delen wat je hebt en niet altijd alles alleen voor jezelf willen houden. Voordat Nel opstapt vertelt ze me dat ze dit weekend met haar kleindochter naar Londen gaat… “Oh wat geweldig” zeg ik. “Heel veel plezier!” Maar eerst naar de bakker voor wat taart. Ze stapt op haar fiets en zwaait.

06-08-2022 / Door: Lisa Templon
Tags: Verhaal

Gerelateerde verhalen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.
Je moet de voorwaarden accepteren voordat je het bericht kunt verzenden.
Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.

Sfeer van de dag
Wandelmaatjes gezocht
Menu