Sfeer van de dag

Geen reacties

Vandaag klapte we de huiskamer uit in een nette wijk in Vroonermeer. Er zijn veel rechte lijnen in deze wijk: in de straten, huizen, stoepjes. Netjes en “vrij nieuw”. Een lange strook met gras keurig afgekaderd in het midden van de straat om lekker op te spelen.

De strak aangelegde Vroonermeer. ⓒ Fotograaf Rick Akkerman
Kunst in de woonwijk Vroonermeer. ⓒ Fotograaf Rick Akkerman

Voor mijn gevoel is dit zo’n wijk die in Alkmaar kan staan; maar als het ergens anders was geweest had ik het ook geloofd. Het is zonnig en er fietsen veel mensen op dit fietspad naar de stad of station Alkmaar Noord. Al gauw komen er veel mensen langs! Alle leeftijden zitten met elkaar aan de koffie en koek. We staan in de straat die in de volksmond  “de 11 november straat” wordt genoemd. “Met 11 november komen hier wel 200 tot 250 kinderen. Je kan een vuilniszak met snoep vullen en in de deuropening blijven staan er komen elke keer zo’n 15 kinderen tegelijk langs om te zingen. De mensen hier in de straat hebben het dan echt hartstikke druk.”

Lisa met voorbijgangers in gesprek. ⓒ Fotograaf Rick Akkerman
06-08-2022 / Door: Lisa Templon
Tags: Verhaal

Gerelateerde verhalen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.
Je moet de voorwaarden accepteren voordat je het bericht kunt verzenden.
Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.

Bloemetjes Plukken
Een mooi vooruitzicht
Menu