Sfeer van de dag….

Geen reacties

Deze zondagochtend komen we met de Thuisblijvers bus aan op een betegeld speelpleintje met nep gras in Huiswaard. Er is een kleine glijbaan met een schommel. De huizen in de straat zien er nieuw en netjes uit. Tegenover ons staat een flatje waar op de eerste verdieping mensen begeleid wonen.

Langzaam kijken de eerste bewoners al uit het raam of van hun balkon. Bij het opbouwen komen er gelijk twee kinderen met ons kletsen en later wel een stuk of 7. “Wanneer voel je je ergens thuis?” vraag ik de kinderen. “Als er een bank is!” zegt de een terwijl hij naast me neerploft op de bank.

“Als het ergens lijkt op mijn eigen kamer.” zegt de ander.

De kinderen uit de buurt voelen zich meteen thuis. ⓒ Fotograaf Rick Akkerman

Langzaam druppelen ook de buren de huiskamer binnen. Het is een ontzettend gezellige ochtend vol verhalen en de buurtbewoners vinden het ook gezellig: “Ik zie je altijd lopen maar ik weet eigenlijk helemaal niet hoe je heet.” Onder het genot van koffie en koek is daar deze ochtend verandering in gebracht.

10-07-2022 / Door: Lisa Templon
Tags: Verhaal

Gerelateerde verhalen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.
Je moet de voorwaarden accepteren voordat je het bericht kunt verzenden.
Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.

Edith (54)
Viënn & Milo
Menu