Edith staat met fiets in de hand en vraagt me wat er allemaal aan de hand is vandaag. Ze oogt als een gezellige tante met wie je uren kan kletsen. Als er een fotograaf langs loopt zegt ze gelijk “Ja, ik wil wel op de foto hoor! Zit m’n haar goed?! En m’n lippenstift?!” Als ik vertel dat ik verhalen vang in de wijk begint ze gelijk van alles te vertellen:

“Kind ik heb hier zoveel meegemaakt. Veel ellende ook hoor. Mensen zijn hier vroeger ook wel eens van het balkon gesprongen.”

Ze komt net van de visboer. “Ja, elke zaterdag krijg ik ‘n vissie van de visboer omdat ik zo’n goeie klant ben en hij weet- ik heb het niet zo breed.” Als ik vraag of ze blij is om hier te wonen zegt ze “Ik ga nooit meer weg. Ik heb hier zoveel meegemaakt. Je ruimt ook de dingen op die je ziet op straat. Het is gewoon je thuis.”

09-07-2022 / Door: Lisa Templon
Tags: Verhaal

Gerelateerde verhalen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.
Je moet de voorwaarden accepteren voordat je het bericht kunt verzenden.
Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.

Gerard (92)
Sfeer van de dag….
Menu