Ben Buis (85), BB, de Boze Buurman van Ja Zuster Nee Zuster wordt gegrapt. ‘’Bent u ook een boze buurman?’’ vraag ik. ‘’Nee hoor, denk het niet. Ik zeg iedereen altijd vriendelijk gedag.’’

Ooit was Ben de burgemeester van Alkmaar. Niet de echte natuurlijk! In 2006, toen Alkmaar 750 jaar bestond en er een grote musical voor en door Alkmaarders werd geproduceerd, speelde Ben de burgemeester. Maar dan de burgemeester uit de 19e eeuw. Voormalig burgemeester Marie van Rossum speelden toen ‘de echte’ burgemeester in de musical. ‘’Elke keer als ik Marie tegenkwam in de stad zei ze: ‘Dag collega!’’’, zegt Ben lachend.‘’

En dat theatertalent? Waar komt dat vandaan? ’’Ben vertelt trots dat hij 25 jaar bij het Petrus Canisius College in Alkmaar heeft gewerkt. ‘’Het mooiste vak: handelswetenschap. Dat heet nu iets van management en organisatie. Voor de klas staan voelde als theater. Vandaar dat ik wel in een musical kan spelen.’’

Ben (rechts) bij ons op bezoek. ⓒ Fotograaf Rick Akkerman
10-07-2022 / Door: Sammie Vries
Tags: Verhaal

Gerelateerde verhalen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.
Je moet de voorwaarden accepteren voordat je het bericht kunt verzenden.
Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.

Een schat van een vrouw (91)
Dea (84)
Menu