‘’Wat een bijzondere naam, Dea!’’ zeg ik verbaast. ‘’Ja, maar eigenlijk heet ik Dirkje, dat is een naam van Urk.’’ Ze is vernoemt naar haar grootmoeder uit Urk, maar vertelt dat ze Dirkje als kind geen leuke naam vond. ‘’Noem mij maar Dea, zei ik tegen iedereen. Mijn broer noemt mij wel nog steeds Dirkje.’’ Ik vraag Dea hoe haar broer heet. ‘’Bert, maar eigenlijk heet hij Lubbert. Ook een naam van Urk, maar dat vond hij ook geen leuke naam.’’

Dea woont met enorm veel plezier hier in de wijk en bij De Alkenhorst. Ze is de buurvrouw van mevrouw Schat. Via het balkon maken ze altijd een praatje. De andere buren spreekt ze niet vaak. ‘’We zoeken elkaar niet vaak op, maar als we elkaar zien, zit het goed.’’

“Huis van de Wijk” De Alkenhorst. ⓒ Fotograaf Rick Akkerman
10-07-2022 / Door: Sammie Vries
Tags: Verhaal

Gerelateerde verhalen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.
Je moet de voorwaarden accepteren voordat je het bericht kunt verzenden.
Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.

BB
Wat zij is en dat is het
Menu