“Oom” Jim (50)

Geen reacties

“Oom” Jim (oom want zo noemen veel kinderen en mensen hem hier als we samen in de huiskamer zitten) vertelt dat in 2003 150 woningen werden plat gegooid om nieuwe huizen te kunnen bouwen. De oude woningen waren oud en slecht gebouwd met weinig isolatie.

“In de winter lag het ijs op je buik als je wakker werd”

Lisa Templon in gesprek met Jim. ⓒ Fotograaf Rick Akkerman

We zitten nu in de oude polderstraat vertelt hij, maar toen de nieuwe woningen werden gebouwd werd princes Amalia net geboren, vandaar dat de polderstraat werd vervangen met de nieuwe naam “Princes Amaliaplantsoen”. Hij zegt lachend “Ja toen we terug verhuisde woonde we gelijk op stand”. Veel mensen hebben andere woningen aangeboden gekregen in andere delen van Alkmaar toen de huizen werden gesloopt maar dat als je terug wilde je voorrang kreeg op een woning. Uiteindelijk kwam Jim, net als veel andere bewoners, weer terug naar het Rooie dorp, officieel het Schermereiland. Veel van zijn familie woont hier en iedereen maakt grapjes met elkaar.

“Ik ging weg uit het dorp maar het dorp ging niet weg uit mij”

De tegelwijsheid van Jim. ⓒ Fotograaf Rick Akkerman
02-07-2022 / Door: Lisa Templon
Tags: Verhaal

Gerelateerde verhalen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.
Je moet de voorwaarden accepteren voordat je het bericht kunt verzenden.
Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.

Ilse (62)

Cees (69)
Menu