Een moeder met kinderwagen en twee kindjes dartelen om haar heen. Het is steeds warmer aan het worden en dat is te zien: rode koppies en bezwete voorhoofden. Maar dat maakt de kinderen niet uit, die kijken me vol blijdschap aan en nemen plaats in de huiskamer. Ook de moeder neemt plaats met haar kinderwagen. Als ik in de kinderwagen kijk zie ik het liefste wat ik de hele dag heb gezien (samen met Ole de hond). Ik zie twee piepkleine handjes, een mini neusje, hele kleine schattige oortjes en nog lievere ieniemienievoetjes. Het is Sacha.

Sacha is net twee weken op deze wereld en daarmee gelijk de jongste bewoner van de huiskamer. Het baby’tje ligt vredig te slapen en trekt zich niet veel aan van de hittegolf. Niet door de hitte maar door Sacha ben ik gesmolten.

De grote zussen van Sacha zijn Hannah en Jolijn, twee blonde dametjes die gelijk in de weer gaan met het versieren van hun tegeltjes, dat vinden ze fantastische om te doen en ze nemen er flink de tijd voor. Ondertussen klets ik met Lilian, de moeder van de drie.

Lilian woont samen met haar man en haar drie kindjes in deze wijk, nu al 8 jaar. Ze vind het er gezellig en voor nu is het huis nog net groot genoeg. ‘Hannah en Jolijn slapen bij elkaar op de kamer, en Sacha nog bij ons, maar de meiden vinden het alleen maar super gezellig!’

Hannah wilt wel op de foto, Jolijn en Lilian lijken een beetje op elkaar en zeggen in eerste instantie nee. Als ik vraag waarom dan blijken ze misschien wel wat meer ingetogen of verlegen te zijn.

‘Maar dit project is voor IEDEREEN, juist voor alle inwoners van Alkmaar. Je mag er op zoals jij dat wilt, en zoals jij bent – dat is juist het mooiste!’ zeg ik terwijl ze aanstalte maken om weg te gaan.

Maar misschien is het toch wat te spannend want ze draaien zich om en lopen richting huis. Als ze bijna de hoek om zijn komen ze terug gelopen. Wat vergeten?

‘Nee hoor, maar we willen toch wel op de foto, is eigenlijk ook wel erg leuk!’

De kersverse mama en haar twee kinderen stappen blij en voldaan de bus uit en zeggen ons vrolijk gedag.

‘Dag Lilian, Dag Hannah, Dag Jolijn en Dag Baby Sascha!’

19-07-2022 / Door: Elke de Graaff
Tags: Verhaal

Gerelateerde verhalen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.
Je moet de voorwaarden accepteren voordat je het bericht kunt verzenden.
Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.

Mia & Nina
De Astrologe
Menu