Kersverse moeder

2 reacties

Nancy is kersverse moeder van Hidde (13 weken) en zelf geboren en getogen Alkmaarder. Vroeger was haar favoriete plek Huiswaard waar ze zelf is opgegroeid maar nu vind ze dit een heerlijke wijk vertelt ze ontspannen. “Het is hier heel gezellig en qua kinderen is het perfect.” Ze heeft een goede band met de overbuurvrouw en dat vindt ze erg gezellig. Wat ze heeft heeft gedaan tijdens haar verlof? Diamond painting. Ze heeft net twee nieuwe besteld op Aliexpress. Met allemaal kleine diamantjes kun je dan een schilderij inkleuren waardoor je een glitter schilderij krijgt. Het is lekker ontspannend om te doen. Haar verlof is bijna voorbij en dan gaat ze weer aan de slag in de ouderenwoning ‘t Reekerheem. Daar werkt ze onder andere in de zorg en schoonmaak. Het is best fysiek werk vertelt ze en daarom gaat ze een keer in de vier weken naar de masseuse. Sterker nog: ze gaat vanmiddag al.

Nancy samen met de pasgeboren Hidde op bezoek. ⓒ Fotograaf Rick Akkerman

Ik vraag haar waar zij als geboren en getogen Alkmaarder vroeger vaak kwam. “In het poolcafé in de Zijperstraat. Fairplay heette het. Niet dat ik veel deed aan poolen maar ik voelde me daar wel thuis. Lekker aan de bar zitten en ouwehoeren. De eigenaar kende mijn zus, dus als ik binnenkwam was het gelijk gezellig.”

Dan komt Karin langs op de scooter; een oud collega van Nancy. “Het staat helemaal vol met trekkers aan die kant dus ik denk ik rij even langs deze kant!” vertelt Karin. Ze stopt even met de scooter om naar baby Hidde te kijken en om te horen hoe het met Nancy gaat sinds ze met verlof is gegaan. Er is veel veranderd op de werkvloer tijdens Nancy’s verlof vertelt Karin; er zijn nieuwe mensen bijgekomen en ook weer mensen weg.

Al gauw barsten de verhalen los over de ouderenzorg en ik voel diep respect voor de dames. Karin vertelt: “Het is een vrouwen bedrijf dus de Story en de Privé zijn er niks bij zeg ik altijd maar. Dat is echt waar. Er wordt soms zo geouwehoerd. Zo praten ze met je mee… ik ben helemaal niet van de roddel want ik ben er voor de mensen. Voor de bewoners. Ik drink ook meestal geen koffie met collega’s ik ga lekker met de bewoners koffie drinken, die vinden het gewoon gezellig dat je er bent.” Karin vertelt dat ze het heerlijk vindt om mensen te vertroetelen en een mooie dag bezorgen. Zo nam ze een heel clubje ouderen op haar verjaardag mee naar de Mare voor koffie en gebak. “Ze vonden het heerlijk, net een schoolreisje zeiden ze.” Ze vertelt aanstekelijk en het lijkt me een sterke en gezellige vrouw.

Als Karin weer voorbij sjoeft met de scooter gaat Nancy bij Rick op de foto. Later komt haar vriend haar ophalen met de fiets. Op naar de masseuse! Ik zwaai de kersverse mamma, pappa en kleine Hidde uit en ben benieuwd of de gele speeltuin later ook Hidde’s favoriet gaat worden.

22-07-2022 / Door: Lisa Templon
Tags: Verhaal

Gerelateerde verhalen

2 reacties. Reactie plaatsen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.
Je moet de voorwaarden accepteren voordat je het bericht kunt verzenden.
Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.

Plezier staat altijd voorop
De keramiek club
Menu