De keramiek club

Geen reacties

Een voor een stappen er kleurige dames van hun fiets om het huis bij ons aan de overkant binnen te gaan. Rick en ik vragen ons af of er een verjaardag is of feestje… Wat blijkt? De dames van de keramiek club hebben een koffieochtend. Ik ben super benieuwd hoe zo’n koffieochtend gaat en hoe het is om bij de keramiek club te zitten.

Ze vertellen: “Het is een kippenhok bij ons binnen. We vertellen ook mopjes over mannen soms. Iedereen heeft zijn eigen verhaal. We maken altijd heerlijke koffie en we hebben er altijd wat lekkers bij- een lekker gebakje of als iemand jarig is neemt die gebak mee. En dan weer kwek kwek kwek natuurlijk.” “Maar werd er dan ook gekeramiekt of vooral gekwekt?” vraag ik. “Jaaaaa, er werd wel ook hard gewerkt!” zeggen ze gelijk in koor. Maar hoe kom je dan bij een keramiek club terecht vraag ik me af… “Zijn jullie ergens te vinden online of kun je je ergens aanmelden?” “Nee”, vertellen de dames. “Via via kom je bij de club.” “De moeder” van de keramiek club, Corina, stopte met cursus geven. Dus nu komen de dames van de club vooral bij elkaar op de koffie. “Het is een dure business he? Om te beginnen moet je er een plek voor hebben om een oven te plaatsen. Corina had een heerlijke kelder ervoor maar ik heb een appartement waar moet ik dat dan plaatsen?” zegt een van de dames. “Ja, ik heb een huisje in een hofje daar is ook geen plek.” zegt de ander.

De hoogtepunten van de keramiek club?

“Ik ben ooit met een keramiek clubje naar Turkije en Barcelona geweest, we deden soms een tripje. Dat was met een ander clubje.” vertelt Corina. “Ja, en wij gaan vaak lunchen of soms eten en altijd naar de Kunst tiendaagse in Bergen.” vertelt een van de andere dames.

“Hebben jullie daar ook ooit geëxposeerd?”  vraag ik nieuwsgierig.

“Nee, maar we hebben wel eens in het ziekenhuis geëxposeerd. Maar zij heeft wel vaker geëxposeerd.” Ze wijst naar “de moeder” van de keramiek club. “We hebben ook eens geëxposeerd bij de open tuinendag in Schoorl hoor!” reageert een van de anderen. Als de dames op de foto zijn geweest bij Rick in de bus komen ze nog even gauw bij ons op de bank voor een groepsfoto. Ze moeten gauw door; een van de dames heeft namelijk een heerlijke lunch met soep klaargemaakt.

Kwek kwek kwek. Lekker eten. Mopjes tappen. En hopelijk gauw weer een nieuwe datum vinden om ergens te keramieken.

22-07-2022 / Door: Lisa Templon
Tags: Verhaal

Gerelateerde verhalen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.
Je moet de voorwaarden accepteren voordat je het bericht kunt verzenden.
Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.

Kersverse moeder
Zeger en Ed
Menu