Veranderen kan altijd

Geen reacties

Yvonne (40),

Komt met haar man en dochtertje bij ons op visite. Ze vertelt dat ze nooit had gedacht dat ze hier in Daalmeer zou komen wonen. “Vroeger vond ik het hier heel suf.” Yvonne groeide op in Daalmeer en huurde later haar ouderlijk huis van haar vader. “We zouden het gaan opknappen en daarna verkopen.” Later kocht ze het huis van haar vader en nu woont ze er nog steeds, maar dan met haar man en twee kinderen. “Als je me dat jaren geleden had verteld had ik het nooit geloofd.” Ze vertelt dat ze jaren werkte als journaliste en zich nu laat omscholen tot basisschool docente. De tegeltjes wijsheid die ze bij ons in de woonkamer opschrijft is dan ook: “Veranderen kan altijd”.

“Ik ben ook net begonnen met ukelele spelen.”

Soms neemt ze haar ukelele mee naar haar groep acht leerlingen. “Ik zeg dan ook tegen hen: ik doe het pas net hoor. Het is goed voor ze om dat te zien of te horen. Je kan altijd beginnen met iets nieuws leren.”

05-07-2022 / Door: Lisa Templon
Tags: Verhaal

Gerelateerde verhalen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.
Je moet de voorwaarden accepteren voordat je het bericht kunt verzenden.
Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.

Een goede vriend
Haagse Hans
Menu