Ga wat meer je gang!

Geen reacties

Eva (27) 

Over het pad, net langs de woonkamer loopt een vrolijk meisje met blond haar, het is Eva. Ze is onderweg om een boodschap te doen, heeft eigenlijk geen tijd maar raakt binnen 1 minuut enthousiast en zegt; ‘Ik ben zo terug!’ En zo gezegd, zo gedaan. Na een aantal snelle minuten komt Eva aangelopen. Ze ziet er sportief en stoer uit. Ze heeft wat mascara opgedaan en ze heeft nog steeds haar vrolijke lach.

Samen gaan we op de bank zitten en ik vertel haar kort over het project maar al snel wil ik meer weten over Eva. Samen met haar vriend waar ze acht jaar mee samen is woont ze hier nu vier jaar antikraak. Ze komt niet uit Alkmaar maar uit Twente. Ze begint te glimlachen als we het er over hebben.

‘Ik houdt wel van het platteland, van het boerse’.  Maar toen ze 18 was wilde ze toch net wat meer, wat stadser, meer reuring.

De herkenbare flat in Overdie. ⓒ Fotograaf Rick Akkerman

De buurt waar ze nu in woont vind ze niet ‘super geweldig’ maar Alkmaar verder vind ze heel erg leuk. ’Vooral De Boom en De Waag, en natuurlijk de Turfmarkt. Ja ik vind het heel erg gezellig om biertjes te drinken en onder de mensen te zijn. Ik vind sowieso dat dat wel wat meer mag hoor, gezelligheid. Dat mis ik soms zo bij mensen’.

Ik vraag Eva waar ze net eigenlijk vandaan kwam en ze verteld me ( weer breed lachend) dat ze eigenlijk moet werken. Ze is Live Streamer en gaat zo met haar fiets met een live camera voorop de stad doorfietsen om mensen in andere landen Nederland te laten zien. ‘Ik doe dat nu al best een tijd en ik verdien er mijn geld mee. Ik studeerde Toerisme en ben dit gaan doen en vind het echt fantastische werk. Vooral mensen uit Amerika kijken mee’.  Eva fiets dagenlang langs duinen en weilanden, langs water en molens. ‘Wat mensen leuk vinden om te zien? ‘Ze vinden een typische Nederlands fietspad al mooi joh, haha!’

Maar Eva ziet haar leven niet voor zich op de Nederlandse fietspaden, haar droom is om in Nieuw Zeeland te wonen en vanuit daar dit werk te blijven doen. ‘Haha, grappig he, ik wil juist precies aan de andere kant van de wereld zijn. Ik ben er nog nooit geweest maar het lijkt me daar zo mooi en de mensen lijken me fijn’.

 We sluiten het gesprek af met een quote die ze spontaan verzint:

 ‘Blijf positief en ga wat meer je gang!’

15-07-2022 / Door: Elke de Graaff
Tags: Verhaal

Gerelateerde verhalen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.
Je moet de voorwaarden accepteren voordat je het bericht kunt verzenden.
Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.

De positieveling
Lief & zacht
Menu