Move the City

Geen reacties

Vandaag (zaterdag 9 Juli) stonden we middenin winkelcentrum de Mare naast de welbekende dino glijbaan. Het is een bijzondere Thuisblijvers dag want we staan niet zomaar in een wijk op de stoep of grasveld maar sluiten aan bij Move the City festival en schieten vandaag portretten in samenwerking met het Filmhuis Alkmaar voor een project van de Franse fotograaf/kunstenaar JR.

Alle portretten worden uiteindelijk groot op de straat geplakt ergens in De Mare. Te midden van alle reuring rondom Move the City festival en het winkelende publiek spreken we bewoners, winkeliers en festivalbezoekers op deze zonnige dag en krijgen we veel visite in de woonkamer. Maar liefst 61 mensen werden geportretteerd door fotograaf Rick Akkerman. De foto’s die deze dag gemaakt zijn hebben ook een andere tintje, namelijk een wit met zwarte stippen achtergrond (inplaats van compleet zwart). Dat is de signatuur van JR.

Thuisblijvers huiskamer tijdens Move the City festival in De Mare. ⓒ Fotograaf Rick Akkerman

Klik hier om te zien wanneer de foto’s in De Mare te zien zijn.

09-07-2022 / Door: Lisa Templon
Tags: Verhaal

Gerelateerde verhalen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.
Je moet de voorwaarden accepteren voordat je het bericht kunt verzenden.
Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.

Haagse Hans
Onderweg naar een partijtje
Menu