Onderweg naar een partijtje

Geen reacties

Julia (6) eet met moeder Maartje (37), vader Harry en kleine broertje Kick (3) een visje op het bankje bij de dino glijbaan in winkelcentrum De Mare.

Julia vertelt me wat ze zoal graag doet in de wijk: ze gaat graag naar school of naar het veldje om te spelen: “Soms ga ik met de step maar die is nu stuk. Als je de poort open doet zie je een berg.” “Een berg?” vraag ik verbaasd. Haar moeder lacht: “Een gras verhoging maar de kinderen noemen het de berg.” Julia vervolgt: “Ik ben er ook vanaf geweest met de slee. Met opa en oma.” In de speeltuin zit ze het liefst op de schommel: “Ik kan er heeeel hoog mee.” zegt ze trots. Ik vraag haar wat ze graag doet als de schommel bezet is: “Ehm, verstoppertje en tikkertje.” Na een tijdje vraag ik wat Julia nog mist in de buurt… “Stel je kon toveren wat zou je dan in je buurt toveren?” “Unicorns!” antwoordt Julia gelijk.

Later maakt Julia in ons gastenboek een tekening van haar huis, de berg en de Unicorns. Meer Unicorns in de Mare lijkt mij een uitstekend plan Julia!

Terwijl Julia, Kick en Harry op de foto gaan (het visje is inmiddels achter de kiezen) vertelt moeder van Julia (Maartje) dat ze heel blij is waar ze woont. “Het is niet te groot, overzichtelijk en kneuterig.” Ze wil hier altijd blijven wonen: “Nou eventueel nog in Egmond aan Zee, daar hebben we ook een caravan maar hier is ook goed. Ik ben gehecht aan mijn roots.” Maartje vond ook de liefde in Alkmaar, en wel in café Leve de Lol aan de gedempte nieuwe sloot. “Het bestaat inmiddels niet meer maar het was echt een AZ honk.” Ze ontmoette Harry op een feestje van een gemeenschappelijke vriendin in het café. Maartje was een “diehard AZ supporter” zegt ze zelf en haar vriend juist voor Ajax maar ze keken in het café naar voetbal en werden uiteindelijk verliefd.

In de fotobus kijkt Kick verbaasd naar de vloer en dan naar zijn moeder “Die hebben wij ook in de wc hè?” lacht ze “en oma heeft het in de gang”. Maartje vertelt: “Toen we ons huis kochten had elke muur een andere kleur, en behang met zonnetjes. Ja echt! Van wat ik begreep moest het allemaal bij de vorige bewoonsters hun gevoel passen.” Nu is het huis helemaal naar eigen smaak. Het gezin stapt op als Julia’s tekening af is want ze moet door naar een partijtje.

De tekening van Julia. ⓒ Fotograaf Rick Akkerman
09-07-2022 / Door: Lisa Templon
Tags: Verhaal

Gerelateerde verhalen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.
Je moet de voorwaarden accepteren voordat je het bericht kunt verzenden.
Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.

Move the City
Scouts in het wild
Menu