Lief & zacht

Geen reacties

Nolwenn (27) staat in onze huiskamer en zet haar dochtertje Leena (1) op de grond naast me neer. Leena pakt gelijk mijn hand en in haar andere een blokje van het spel Jenga. Nolwenn komt ontzettend lief en zacht over.

Als ik haar vraag waar ze vandaan komt vertelt ze me dat ze vlakbij Parijs geboren is maar dat ze sinds twee jaar in Alkmaar woont samen met haar vriend en Leena.

Om haar nek bungelt een hartje met Leena haar geboortedatum en haar ogen kijken me rustig aan.

Ze vindt Alkmaar een hele fijne stad om in te wonen. ‘Niet te groot en niet te klein’. Alles is dichtbij, en ze voelt zich veel veiliger dan de stad waar ze vandaan kwam. Als ik vraag of ze op de foto wilt kijkt ze direct naar Rick en staat al bijna in de bus. Ik stel voor om Leena even bij me te houden en Nolwenn vind het geen probleem. Als inwoner van Alkmaar stapt Nolwenn de bus in en ik zit met een net zo lief en zacht kindje op de bank. Leena geeft geen kik, ze is alleen maar aan het lachen en brabbelen. Als Nolwenn even later de bus uit loopt heeft ze nog steeds die lieve glimlach. 

Ik vertel haar dat Leena zo lief is, en we lachen samen hard als ze precies op moment van vertrek even begint te huilen als ze weer in de kinderwagen wordt gezet. Maar al snel verlaten de twee heel vredig en blij de woonkamer en we blijven naar elkaar zwaaien tot we beide uit het zicht verdwenen zijn.

De woonkamer en fotobus midden in Overdie. ⓒ Fotograaf Rick Akkerman
15-07-2022 / Door: Elke de Graaff
Tags: Verhaal

Gerelateerde verhalen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.
Je moet de voorwaarden accepteren voordat je het bericht kunt verzenden.
Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.

Ga wat meer je gang!
Het zijn de kleine dingen
Menu