Op de tandem de wereld over

Geen reacties

“Heb je een advies voor de jongere generatie?” vraag ik aan de spraakzame Levinus (81) die bij ons op de bank zit. “Ga op de sportvereniging!” zegt Levinus resoluut. “Dat heb ik ook altijd gedaan dan ben je nooit meer alleen. Die jongeren van tegenwoordig zijn allemaal “ikkies” maar ze kunnen niet meer samenwerken.”

“Vroeger ging je op de sportvereniging; daar leerde je samenwerken. Dan ging je daarna met elkaar wat doen. Nu zitten ze veel te veel te appen.” Steeds vaker in het gesprek hoor ik hem zeggen: “Je moet gewoon wat gaan doen.”

Levinus heeft in zijn leven altijd veel gedaan. Zo vertelt hij dat hij de afgelopen vijftig jaar aan vakanties met zijn vrouw Filomena op de tandem over de hele wereld is gefietst. Ik krijg de fotoboeken in mijn handen gedrukt als bewijs.

Foto album van hun reizen op de tandem. ⓒ Fotograaf Rick Akkerman
Prachtige foto’s keurig gedocumenteerd. ⓒ Fotograaf Rick Akkerman

Het werkt erg aanstekelijk om door de foto’s heen te bladeren… Foto’s van Sri Lanka, Thailand, Ierland en Engeland glippen door mijn handen en steeds popt de knalgele tandem tussen de verschillende landschappen weer op.

Wat een avonturen hebben ze beleefd, gewoon “door wat te gaan doen”.

04-08-2022 / Door: Lisa Templon
Tags: Verhaal

Gerelateerde verhalen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.
Je moet de voorwaarden accepteren voordat je het bericht kunt verzenden.
Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.

“Kun je ook Kaasmoeder Worden?”
Dit hebben we toch weer mooi meegemaakt
Menu