Gebiedsregisseur Peter

Geen reacties

De wijkregisseur, of eigenlijk gebiedsregisseur van deze buurt is Peter Oosterhof en woont in Heerhugowaard maar werkt al jaren voor de gemeente Alkmaar. Hij vraagt elke voorbijganger opgewekt en gretig naar wat ze van de buurt vinden en of ze iets missen… of wat ze juist zo fijn vinden.

Wijkregisseur Peter Oosterhof (staand) druk in gesprek met de bewoners. ⓒ Fotograaf Rick Akkerman

Hij brengt graag mensen met elkaar in contact als ze iets willen organiseren. Peter, zelf verkeerskundig ontwerper heeft veel betekent voor Alkmaar: zo maakte hij verkeersontwerpen voor de Vondelstraat rotonde, de Friese brug en zorgde hij voor de ophoging van bushaltes door heel Alkmaar.

Lisa interviewt Peter Oosterhof in ’t Rak. ⓒ Fotograaf Rick Akkerman

Peter is scherp en ziet van alles: hij merkt gelijk de grassprieten op de parkeerplaats op en de mensen die op de stoep geparkeerd staan. Sommige mensen gaan er op een creatieve manier mee om en maken een mooi perkje bij de bomen. Dat ontmoedigd mensen om daar dan te parkeren. “Boomspiegeladoptie noem je dat.” Maar… geeft Peter toe “de ene schoffelaar is de ander niet.”

05-07-2022 / Door: Lisa Templon

 

Wat doet een gebiedsregisseur??

De gemeente Alkmaar werkt samen met inwoners, dorps- en wijkraden, ondernemers, scholen, politie en anderen aan een veilige en fijne buurt. Een buurt waar mensen prettig wonen en goed kunnen ondernemen. Dat noemen we ‘gebiedsgericht werken’. Gemeente Alkmaar heeft 5 gebiedsregisseurs. Zij zijn de ogen en oren van uw wijk of dorp. Zij zoeken de samenwerking met u op, kijken wat uw buurt nodig heeft en verkennen samen met u de mogelijkheden om bewonersinitiatieven te realiseren.

Het netwerk van de gebiedsregisseurs is breed. Gebiedsregisseurs zijn een belangrijke schakel tussen u en vele organisaties, zoals Stadswerk072, regiegroepen, politie, bewonersondernemingen, dorps- en wijkraden, woningbouwcorporaties, en (maatschappelijke) organisaties.

Wilt u ook iets organiseren of een probleem opgelost hebben?? Neem contact op met gebiedsregisseur Peter Oosterhof of kijk wie voor jou wijk de aangewezen persoon is.

Tags: Verhaal

Gerelateerde verhalen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.
Je moet de voorwaarden accepteren voordat je het bericht kunt verzenden.
Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.

De wandelaars van Celeritas
Altijd drukke Mary (78)
Menu