Altijd drukke Mary (78)

Geen reacties

“In het begin vond ik ‘t afschuwelijk. Er was geen winkelcentrum, niks. Maar goed, ik zeg altijd ‘Waar je brood is, daar is het goed’.”

Mary zet haar fiets op de standaard en komt even een praatje maken omdat ze benieuwd is wat we hier doen zo op de stoep met onze huiskamer. Als ik vraag of ze goed contact heeft met de buren antwoord ze resoluut; “Ik ken mijn buren niet zo goed omdat ik altijd weg ben.”

Mary en Lisa in gesprek in ’t Rak. ⓒ Fotograaf Rick Akkerman

Ik vraag me gelijk af waarheen. Mary staat kennelijk volgepland met vrijwilligerswerk: ze werkt onder andere in de koffiecorner van de Grote Kerk en bij De Waerden (wonen voor mensen met een beperking). Ze vond haar vrijwilligerswerk via de krant. “Anders zit je zo in je uppie thuis.” Als ik vraag of het niet te veel is antwoordt ze;

“Als ik het niet leuk vind doe ik het niet meer- nee hoor, die tijd hebben we gehad.”

Mary komt oorspronkelijk uit Soest en kwam via haar man in Heemskerk te wonen. “Mijn man werkte bij de hoogovens en via hen kreeg je toen een woning toegewezen.” Toen ze twee kinderen kreeg werd de woning te klein en vroeg Mary bij de hoogovens een groter huis aan en die kreeg ze hier in Daalmeer.

05-07-2022 / Door: Lisa Templon
Tags: Verhaal

Gerelateerde verhalen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.
Je moet de voorwaarden accepteren voordat je het bericht kunt verzenden.
Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.

Gebiedsregisseur Peter
Manon
Menu