Een mooie vrouw met lieve ogen komt langs de woonkamer gelopen. Het is Henriëtte en raken snel in gesprek maar eigenlijk moet ze door want ze heeft een afspraak bij de kapper die hier in de straat zit. ‘Nou dat is perfect’ Roep ik uit. ‘Dan kom je straks terug met prachtig haar en ben je gelijk helemaal ready voor de foto!’

‘Wat voor foto het is?’ Ik laat de mijne zien die Rick de eerste dag van mij geschoten heeft. Een foto waar ik overigens zelf erg trots op ben.

‘Kijk wat voor prachtige foto’s hij maakt, en dit was ook nog eens een one-shot!’

Henriëtte wilt ook op de foto maar wel als de foto net zo mooi wordt als die van mij. Dat zal vast goed komen met haar uitstraling, denk ik.

Even later komt ze terug gelopen van de kapper. Haar haren zitten mooi in de krul en ze gaat direct op de foto. Daarna komt ze bij mij zitten.

‘Rick die vertelde dat ik nog iets kan vertellen over de wijk of over Alkmaar, maar dat vind ik niet zo belangrijk’ zegt ze. ‘Ik vind het wel leuk om iets over mezelf te delen, mag dat ook?’

Henriëtte doet haar verhaal. ⓒ Fotograaf Rick Akkerman

‘Natuurlijk mag dat! Graag zelfs, ik verzamel verhalen die schuilen achter de gezichten van de mensen en ik ben heel benieuwd naar wie jij bent.’

‘Ik ben astroloog. In 2018 ben ik afgestudeerd als erkend astrologe’

‘Hoe ziet jouw dag er uit als Astrologe?’  vraag ik nieuwsgierig.

‘Nou, Ik heb dan van tevoren een horoscoop uitgeschreven over jou en dan heb ik gevraagd wat mogelijk een vraag kan zijn van jou. Ik ben trouwens NIET voorspellend, dus ik ga niet zeggen van; nou dat prins op het witte paard die gaat zeker komen. Nee dat doe ik niet.’

‘Ik ga echt gewoon het proces bekijken van waar jij in zit, ik ga ook naar de laag daar onder, naar de essentie en we gaan samen uitzoeken waar bepaalde dingen vandaan komen, en dat doen we echt samen. Ik vind het werk zo mooi wat ik doe, ik kom echt op gesprekken met mensen waar we tot een diepgang komen, die je eigenlijk niet zomaar hebt. Ik wil dit wel altijd blijven doen, of de vorm in ieder geval, het kan wel veranderen hoe ik het ga doen. Ik wordt steeds bekender en kom steeds meer op de voorgrond te staan dus ik blijf hier zeker mee doorgaan’

‘En hoe zie jij jezelf dan als astrologe?’

‘Ik zie mezelf echt als iemand die mensen helpt. Iemand die mensen inzichten kan bieden, als een doorgeefluik, dat iemand weer verder kan. En alles wat ik doe hoef je ook niet te geloven, het is een bewustwording die ik je wil geven. Je moet doen waar je hart ligt en daar help ik graag bij. Ik ben altijd geïnteresseerd in de innerlijke vorm van de mens, wat zich vanbinnen afspeelt.’

‘Kijk, astrologie is heel erg upcoming nu in deze corona tijd, maar je wordt natuurlijk niet zomaar astroloog, je moet wel het kaf van het koren scheiden. Ik probeer ook echt het oppervlakkige en het voor de hand liggende te onderscheiden. Ik ga de diepgang in.’

‘Je hoeft er niet in te geloven, het kan je wel verder helpen’

19-07-2022 / Door: Elke de Graaff
Tags: Verhaal

Gerelateerde verhalen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.
Je moet de voorwaarden accepteren voordat je het bericht kunt verzenden.
Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.

Toch wel
Tranquillo
Menu