Elles, Joep en Guusje fietsen langs de huiskamer. Guusje zit achterop en Joep fiets er naast. Ze zijn net naar de film geweest want dat was de enige plek die echt koud was. ‘Het maakt echt niet uit naar welke film je gaat met dit weer, ga gewoon en elke film is goed want je zit heerlijk binnen’ grapt Elles, de moeder van de twee.

Guusje heeft vanochtend nog zwemles gehad en is een beetje moe. Joep die heeft er zin in en begint vrij snel aan het maken van een tegeltje. Guusje krijgt van mij ook een tegeltje en natuurlijk koude limonade, al vrij snel raken we met z’n alle in gesprek. Ook andere buurtbewoners komen aangelopen en ondanks de hitte zitten we samen tranquillo onder de tarp limonade te drinken en verhalen uit te wisselen.

Joep is een mooi tegeltje aan het maken. ⓒ Fotograaf Rick Akkerman

Toevallig komt de kapster (die in dezelfde straat als ons zit) even langs om te koekeloeren en Elles vraagt gelijk of er toevallig nog een plekje is om ook nog even te gaan.

Joep kijkt me aan en zegt ‘ja kijk dan, dit is nu mijn haar!’.  Zijn blonde lokken vallen voor zijn gezicht en hij trekt een gekke bek.

Ik vind dat Joep ook best zo op de foto kan, en eigenlijk zijn we het er allemaal over eens, gewoon lekker ongeknipt gaan!

Alle drie gaan ze op de foto, met warme zwem -en bioskoppies en ontzettend vrolijk.

Ze blijven nog een tijdje zitten als Brigit de buurvrouw met haar hond Ole aanschuift in de woonkamer is Joep al helemaal blij. Ole en Joep spelen een tijd met de bal, terwijl Guusje in alle rust haar tegeltje afmaakt en Elles en Brigit met elkaar kletsen.

Als de drie op een gegeven moment besluiten om richting huis te gaan roept Elles opeens: ‘hebben jullie eigenlijk zin in een ijsje, want misschien kunnen wij wel een ijsje voor jullie komen brengen?’

‘Jaaaa ijs! Roepen Rick en ik in koor.’

En ja hoor, even later komen Elles en Joep terug gelopen met ijsjes, drie verschillende en wij mogen kiezen. We eten allemaal een ijsje en Joep speelt weer met Ole terwijl de grote mensen met elkaar praten.

 

Het voelt een beetje als een vakantiedag voor mij: spelen met een hond, je haar net te lang maar dat geeft niks, alle tijd om te praten en ijsjes krijgen van de buurvrouw! Mijn dag kan niet meer stuk, en Joep mag ook nog eens op Ole passen in de toekomst!

19-07-2022 / Door: Elke de Graaff
Tags: Verhaal

Gerelateerde verhalen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.
Je moet de voorwaarden accepteren voordat je het bericht kunt verzenden.
Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.

De Astrologe
Nathalie
Menu