Drukste jongetje van de klas

Geen reacties

Ruben (28) en Giano (8) komen samen uit de supermarkt gelopen. Ruben vol tattoo’s en Giano met een stoere fanny pack en kort blond haar. Giano wilt een tegeltje schilderen, Ruben en ik raken direct in gesprek over dat we beide doeners zijn. Als kind kon Ruben al slecht stil zitten en ging steeds vaker met zijn vader mee om te helpen klussen. Hij verdiende daar wat geld mee maar vond het ook fijn om lekker bezig te zijn. Ik herken dit, en vertel hem dat ik zelf als kind, leren in een klaslokaal ook maar niks vond. Ik vraag hem wat hij nu doet en trots verteld Ruben over zijn werkplaats naast zijn huis. Hij heeft een eigen timmerbedrijf en samen met een vriend van hem werkt hij nu aan 40 nieuwe hotelkamers op de Biltstraat in Utrecht. ‘Ik ben vaak in Utrecht dus als ik daar weer ben zal ik zeker gaan kijken, ik ben benieuwd!’ zeg ik enthousiast.

Ruben is een tegeltje aan het beschrijven. ⓒ Fotograaf Rick Akkerman

Ondertussen komt Rick aangelopen en vraagt Ruben waar hij precies vandaan komt, hoe oud hij is en waar hij op de basisschool heeft gezeten. Wat blijkt, Ruben zat bij de moeder van Rick op de peuterspeelzaal in Stompetoren. En Ruben weet meteen haar naam en begint over zijn kleutertijd.

‘Ze zal me nog wel kennen als je m’n naam noemt. Ik was altijd een druktemaker en racete altijd keihard op die skelters haha!’

Giano is ondertussen klaar met tekenen en sluit aan bij het grote mensengesprek. Giano is het zoontje van Ruben. Hij is jong vader geworden, al toen hij 19 was, maar hij ziet er alleen maar het positieve van in, ‘Als Giano opgroeit heeft ie altijd een jonge pa.’

Ook Giano wordt opgevoed met veel doen. Stilzitten voor de TV vind Ruben maar niks voor zijn kind. ‘Lekker hutten bouwen, ravotten en buiten spelen is het allerbelangrijkste.’

Ik ben het met hem eens en we praten nog een tijdje door totdat Giano een beetje verveeld raakt.

Het is tijd om op de foto te gaan en daarna terug naar huis, lekker klimmen, spelen en ravotten.

Rick komt een paar uur later naar me toe en laat een foto aan me zien van een klein blond jongetje aan een tafel. Het is Ruben in de kleuterklas. De moeder van Rick “de kleuterjuf” wist inderdaad meteen nog wie hij was, het vrolijke, speelse kind Ruben, die vergeet je niet snel.

16-07-2022 / Door: Elke de Graaff
Tags: Verhaal

Gerelateerde verhalen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.
Je moet de voorwaarden accepteren voordat je het bericht kunt verzenden.
Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.

Grafdag
‘Sorry Meneer & Mevrouw van der Ho’
Menu