Courgettes na het sporten

Geen reacties

Na het sporten komen sporters Ko, Marianne en Hilde bij ons op de koffie. Weer of geen weer; vrijdagochtend staan ze in hun sportoutfits klaar op het veldje. Jesse, de jonge trainer van outdoor fysio Dijkstra, doet het heel goed zeggen ze. Soms stelt hij ze quiz vragen als ze een oefening moeten volhouden; dat helpt om af te leiden van de zwaarte en hierdoor te kunnen doorzetten zeggen ze. Ik mag ook even een oefening met twee behoorlijke touwen uitproberen… SODEJU, dat is dus veel zwaarder dan het eruit ziet.

Lisa hier nog lachend toen ze begon. ⓒ Fotograaf Rick Akkerman

Het groepje sporters moedigt me aan en dat helpt om de minuut (die voelt als een eeuwigheid) vol te houden. Ik moet lachen- het voelt echt leuk om zo aangemoedigd te worden bij een uitdaging. Heerlijk buiten sporten en een beetje support aan elkaar geven.

Lisa kreeg het snel zichtbaar moeilijk 🙂 ⓒ Fotograaf Rick Akkerman

Maar wat deze sporters van de buurt vinden? Hilde woont om de hoek en vindt dit een gezellige wijk. Ze vertelt dat er sinds corona een buurtapp is gekomen en dat ze dat een leuke ontwikkeling vindt. “Ik had laatst ontzettend veel courgettes over uit de tuin en dan vraag ik in de app of de buren ook nog courgettes willen.” Zowat de hele straat heeft op deze manier courgettes gekregen uit Hilde’s tuin bij ATV de Rekere. “Wat leuk!” zeg ik. “Lijkt me super als je als buurvrouw de groentes die je over hebt met de buren kan delen.”

In de middag fietst Hilde weer langs onze huiskamer… met… jawel… twee courgettes uit de tuin voor mij! Ik glunder er helemaal van: wat lief en lekker. Ik heb er heerlijke courgettesoep van gemaakt en tijdens het koken dacht ik terug aan ons leuke gesprek, Hilde.

05-08-2022 / Door: Lisa Templon
Tags: Verhaal

Gerelateerde verhalen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.
Je moet de voorwaarden accepteren voordat je het bericht kunt verzenden.
Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.

Sfeer van de dag
Zelf bier brouwen verbindt
Menu