Zelf bier brouwen verbindt

Geen reacties

Later in de middag fietst een vrolijke jongen langs met een petje. Hij komt gauw bij ons in de woonkamer zitten. Hij oogt open, heeft een leuke scheve lach en maakt graag een babbeltje… wat blijkt? Het is de zoon van Hilde die vanochtend kwam kletsen na het sporten en courgettes langs kwam brengen.

Het verbaast me niet helemaal; Douwe(24) en Hilde hebben allebei dezelfde open en vriendelijke houding. De oudere buurman van Douwe, Graham, is ook bij ons op visite. “Wij zijn nu ook bier aan het brouwen.” zegt Douwe tegen Graham. Kennelijk brouwde Graham altijd bier op zolder en kwamen Douwe en zijn vader dan de zelfgemaakte biertjes van de buurman proeven. Nu zijn Douwe en zijn vader zelf geïnspireerd door Graham aan het brouwen geslagen. “Dan moet u van de week maar bij ons een keer komen proeven Graham.” lacht Douwe.

Portret van Graham. ⓒ Fotograaf Rick Akkerman
Links op de foto Douwe en rechts Graham bij ons in de woonkamer. ⓒ Fotograaf Rick Akkerman
05-08-2022 / Door: Lisa Templon
Tags: Verhaal

Gerelateerde verhalen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.
Je moet de voorwaarden accepteren voordat je het bericht kunt verzenden.
Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.

Courgettes na het sporten
Verborgen schatten in Alkmaar
Menu