Vakantieliefde op Kos

Geen reacties

Monika komt met haar ronde zwangere buik op onze groene stoel zitten. Haar vriend Mel zit op de opklap kruk naast haar. Monika heeft een mooi accent waar in de woonkamer gelijk op wordt gereageerd.

Nieuwsgierigheid wekt het op: waar komt ze vandaan? Litouwen vertelt ze. “Je spreekt goed Nederlands.” zeggen de buren van de hoek gelijk. “Maar waar hebben jullie elkaar dan ontmoet?” vraag ik. “Vakantieliefde op Kos.” zegt Mel. Dat ze in Alkmaar terecht zouden komen hadden ze nooit gedacht. Ze vertellen enthousiast dat ze lange tijd antikraak woonde in een oude basisschool in Haarlem. De reden dat ze in Alkmaar terecht kwamen? Betaalbare woningen. Sinds september zijn ze dus trotse eigenaren van een eigen stek. Met een kindje op komst die hier door de straten zal leren lopen en fietsen. Ze stappen op want ze wilde nog even door de binnenstad wandelen en naar de markt. Met haar dikke buik rolt Monika van de groene stoel, Mel staat klaar om haar een arm te geven. We zwaaien ze uit. Ik hoop dat hun nieuwe kindje het hier fijn zal hebben in de wijk.

23-07-2022 / Door: Lisa Templon
Tags: Verhaal

Gerelateerde verhalen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.
Je moet de voorwaarden accepteren voordat je het bericht kunt verzenden.
Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.

Lida & Ger
Geluk is blij zijn met sperziebonen
Menu