Cees (69)

Geen reacties

69 jarige Cees is echt een ras Rooie dorper. Hij is er geboren en getogen en zijn familie woont er ook allemaal. Hij geeft zelfs rondleidingen in de buurt en weet alles te vertellen over hoe het dorp eruit zag ‘voor de sloop. “Na de sloop kwamen we allemaal terug voor een nieuwe woning en toen bleek dat ik naast mijn twee zussen kwam te wonen.” Zijn twee broers wonen om de hoek en zijn dochter ook. Het is haast niet meer bij te houden, zijn neven en nichten wonen ook zowat op elke straathoek. Hij woonde heel even in Oudorp bij de Spar, maar wilde zo snel mogelijk weer naar het Rooie dorp.

Portret van Cees uit het Rooie dorp. ⓒ Fotograaf Rick Akkerman

“Ze vroegen nog of ik in Oudorp wilde blijven wonen, ik zei benne jullie msjogger- ik ga pleitte. Alles lag met de kippen op stok daar, da’s niks voor mij. Ik hou van gezelligheid.”

Met spijtoptant gingen veel oud bewoners van het Rooie dorp weer terug. Cees zegt hierover dat de gemeente niet wist wat ze meemaakte, nog niet eerder wilde zo veel bewoners weer terug naar hun oude woonplaats.

02-07-2022 / Door: Lisa Templon
Tags: Verhaal

Gerelateerde verhalen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.
Je moet de voorwaarden accepteren voordat je het bericht kunt verzenden.
Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.

“Oom” Jim (50)
Suzan & Anne
Menu