De officiële opening

Geen reacties

Vandaag 2 juli was het dan zo ver dat de Thuisblijvers bus zijn eerste reis maakte en neerstreek in het Rooie Dorp op de Eilandswal naast het eeuwenoude pontje.

Fotograaf Rick Akkerman had die ochtend al vroeg koffie gezet en maakte nog een stop bij Brownies & Downies om de overheerlijke koekjes en lunch op te halen voor hij verhalenvanger Lisa Templon oppikte. Samen reden ze richting het Rooie dorp. De muziek van uit de roaring twenties galmde door de megafoon de straten in. Mensen glimlachten en de zon deed ook zijn werk. Eenmaal aangekomen op de Eilandswal in het Rooie Dorp (officieel het Schermer Eiland) vlak naast het pontje was het even zoeken naar de juiste plek voor de grote bus zodat hij niet in de weg stond. Wat een prachtige plek zo vlak aan het water met de zon in ons gezicht en een verfrissend briesje.

Uitladen maar! De hele huisraad werd uit de bus gesjouwd en het huisje stond met een half uurtje in elkaar. Het lijkt erop dat we de vaste plek van een aantal buurtbewoners hebben “ingepikt”, later komen ze toch even op de koffie. Al snel komt buurtbewoonster Jolien polshoogte nemen en gaat zitten voor een kopje koffie met een koekje. De sfeer breid zich snel in gezelligheid uit met allerlei mensen die aankomen waaien. Kinderen dartelen rond, volwassenen drinken koffie op de bank, ouderen op de scootmobiel. Mensen willen graag bij Rick op de foto in de bus en al snel ontstaat een rij.

Keurig op tijd was daar wethouder Robert te Beest voor het officiële openingsmoment. Hij werd al snel opgevangen door de buurtbewoners en maakte een praatje. Rick werkte de rij weg bij de bus en mengde zich ook onder de bewoners in de knusse setting. De wethouder deed een mooi woordje en zette de schaar in het rode lint.

Wethouder Robert te Beest knipt het lintje door in het Rooie dorp. ⓒ Fotograaf Rick Akkerman

YESS! De reis is nu echt begonnen!

02-07-2022 / Door: Rick Akkerman
Tags: Verhaal

Gerelateerde verhalen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.
Je moet de voorwaarden accepteren voordat je het bericht kunt verzenden.
Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.

Jolien
Menu