“In memoriam” Keep Rockin

Geen reacties

Als ik Nancy (58) vertel dat ik verhalen vang zegt ze gelijk: “Ik heb wel een goed verhaal voor je. 38 jaar geleden had ik een vriendje; ik woonde toen met hem hier om de hoek maar het ging toen helaas uit. We spraken elkaar daarna niet meer en hebben totaal andere levens gehad in de tussentijd… Nu na 38 jaar zijn we weer bij elkaar en woon ik weer bij hem… in hetzelfde huis!”

Ik vind het inderdaad een goed verhaal. “Dat lijkt me super bizar! Hoe hebben jullie elkaar dan weer gevonden?!” vraag ik. Al gauw blijkt dat het een pittig verhaal is. Nancy vertelt me dat ze te horen heeft gekregen dat ze ernstig ziek is en niet meer beter wordt. De dokters geven haar nog een jaar. Nancy sprak haar oude geliefde weer omdat ze het gevoel had dat ze nog dingen recht te zetten had. Ik ben helemaal een beetje beduusd en had dit verhaal niet zien aankomen. Maar ondanks de zwaarte vertelt Nancy alles met een scheve lach waarbij je gelijk voelt: dit is een sterke vrouw die kijkt naar wat ze wel heeft.

Zo vertelt ze ook dat ze een echte rocker is en haast alle grote rockbands live heeft gezien… Metallica, The Red Hot Chilli Peppers… te veel om op te noemen. Ze vertelt met passie over haar liefde voor rockmuziek en het grote feest dat ze laatst heeft georganiseerd; iedereen mocht komen want ze wilde nu ze zich nog goed voelde voor iedereen een feestje geven. Een vriend of familielid van haar speelt in een rockband en die kwam spelen op het feest vertelt ze blij. Op een tegeltje laat ze een toepasselijke wijsheid voor ons achter. In hoofdletters verschijnt langzaam de tekst: KEEP ROCKIN! Ik heb diepe bewondering voor de kracht en levenshouding van deze leuke en stoere vrouw.

“Helaas hadden de de dokters gelijk en is Nancy op 28-06-2023 overleden.” Rock’on daar boven, Nancy! 

05-08-2022 / Door: Lisa Templon
Tags: Verhaal

Gerelateerde verhalen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.
Je moet de voorwaarden accepteren voordat je het bericht kunt verzenden.
Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.

Verborgen schatten in Alkmaar
Gezocht: Ochtendzwemmers M/V
Menu