Balkonscène

Geen reacties

Even na het middaguur slaan we ons kamp op bij het “Huis van de Wijk” De Alkenhorst in De Hoef. Op het moment van aanrijden is het stil en wat verlaten. Onze jaren 20 muziek galmt door de straat en trekt aandacht. Langzaam komen mensen kijken vanaf hun balkon wat er aan de hand is.

Onze komst was niet onaangekondigd en de verwachtingen liggen hoog. Boven het wijkcentrum zijn zelfstandige woningen gesitueerd, het ziet er verzorgt en netjes uit. Terwijl we alle spullen uit de bus laden krijgen we steeds meer bekijks. Als onze huiskamer volledig en afgestoft staat legt Mevrouw Schat (91) ons op de gevoelige plaat met haar Ipad. Buurvrouw Dea (84) geeft een ware balkonscène! Het is een grappig tafereel al zeg ik het zelf. Dea maakt vanaf haar balkon een praatje met Lisa en Sammie en geeft aan ‘op aandringen van de dames’ straks wel even een bakkie te komen halen;

“Gezellig roepen we!”

De balkonscène van Dea. ⓒ Fotograaf Rick Akkerman

Langzaamaan komen de mensen naar beneden voor een bakkie koffie of thee met een overheerlijke blondie van Brownies & Downies. De mensen vertellen graag over nu en vroeger maar zijn wat cameraschuw helaas en er zijn maar weinig die op de foto gaan.

Wat we meerdere keren terug horen is dat de mensen ontzettend fijn wonen in De Alkenhorst maar toch ook soms bang zijn dat als er wat gebeurt je zelf de hulpdiensten in zal moeten schakelen. Dat is het nadeel van volledig zelfstandig wonen op latere leeftijd. Gelukkig is de sociale controle groot en helpt men elkaar.

Onze dag eindigt met een borrel en een neut voor de bewoners en voor ons voelt het weer als voldaan. We hopen van harte dat jullie allen volgend jaar bij de expositie aanwezig kunnen zijn. Proost op jullie gezondheid!

Een borreltje erbij maakt het toch net even gezelliger! ⓒ Fotograaf Rick Akkerman
Mevrouw Schat en Sammie hebben samen lol. ⓒ Fotograaf Rick Akkerman

Sammie Vries loste deze middag Lisa Templon af omdat Lisa een spoedgeval had. Voor Sammie even in het diepe duiken dus. Wat ons betreft met vlag en wimpel geslaagd! Bedankt Sammie!

10-07-2022 / Door: Rick Akkerman
Tags: Verhaal

Gerelateerde verhalen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.
Je moet de voorwaarden accepteren voordat je het bericht kunt verzenden.
Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.

Brugbedienaar
Blijf altijd verdwalen
Menu