Bodypaint

Geen reacties

Robijn (30) Emma (6 maanden) en Sander (53) lopen langs met een waanzinnige kinderwagen. Een grote ouderwetse met een kap. Ida (moeder van Rick) en ik lopen gelijk naar de wagen om even te kijken naar het kindje dat erin ligt. Wat een snoepie! Een meisje met een bloemetjes rompertje en een gehaakt Pikatchu knuffeltje.

Robijn, Emma(ligt op schoot achter de rode klapstoel) & Sander bij ons op bezoek. ⓒ Fotograaf Rick Akkerman

Ze komen lekker op de bank zitten met z’n drie. Emma trappelt liggend op schoot bij Robijn en Sander zit ernaast. Ze zijn vrienden en kennen elkaar van het Pokémon Go spelen in Zandvoort. Robijn woont hier al drie jaar maar komt uit Den Haag. Hoe ze hier terecht kwam? ‘Goedkope woningen’ lacht ze. Verder blijkt al gauw dat Sander en Robijn meer gemeenschappelijke hobby’s hebben dan alleen Pokémon Go. ‘We doen allebei fotoshoots met bodypaint.’ Bodypaint? vraag ik verbaasd. Ik denk gelijk aan kinderen die elkaar beschilderen. Maar nee, Sander en Robijn hebben het over professionele bodypaint. Al gauw gaat een mobieltje de huiskamer rond met wat foto’s van Robijns hele lijf prachtig in Delft Blauwachtige motieven geschilderd en professioneel gefotografeerd.

Later gaat er weer een mobieltje rond met een serie foto’s van Sander in allerlei viking achtige kostuums. ‘Volgende week ga ik naar het WK’ zegt Sander. ‘Wat?!’ roep ik: ‘Het WK bodypaint?! Bestáát dat?!’ ‘Ja, ik ben gevraagd als model- alles wordt voor me betaald.’ Ik ben compleet verbaasd, ik had geen idee dat dit een ding was. Sander vervolgt: ‘Ja, ik heb thuis kostuums liggen en schilden en zwaarden.’ ‘Maar doe je ook aan larpen dan?’ vraag ik. Nee, nee. Dit is echt puur het opmaken en fotograferen leggen ze me uit. Het zit meer in de fantasy hoek. ‘Ga anders eens naar Castlefest of Elfia. Daar kan je echt jezelf wezen. Niemand kijkt vreemd op dat je er verkleed bijloopt. Iedereen vindt het leuk. Ik heb me ook wel eens met vrienden na zo’n festival niet afgeschminkt, nou dan zoek je natuurlijk expres de McDrive op.’ Ik lach: ‘Ik zou het ook fantastisch vinden om jullie zo geschminkt tegen te komen hoor.’ zeg ik.

Robijn laat haar prachtige foto’s op haar telefoon zien. ⓒ Fotograaf Rick Akkerman

Robijn is ook al in business als model en we mogen ook de pikantere foto’s van haar modellen werk zien. ‘Wauw!’ roep ik uit bij een mooie foto waarbij ze gewikkeld in een touw hangt. ‘Doet dit geen zeer?’ ‘Wel nee’ zegt ze ‘Je voelt het natuurlijk wel maar als iemand je goed kan knopen doet het geen zeer.’ Dan komt Rick ook met een tablet met foto’s van zijn eigen werk; ook een foto van een vrouw die gewikkeld in touwen hangt. Meteen volgt er een gesprek over fotografie, bondage, bodypaint en modellenwerk. Verbaasd scroll ik nog door meer fantasy foto’s en prachtige baby fotoshoots van de kleine Emma. Op een gegeven moment piept de telefoon van Sander: ze gaan gauw bij Rick op de foto maar moeten daarna weer verder met Pokémons vangen. We zwaaien ze uit terwijl ze met de mooie kinderwagen het park inlopen.

Bodypaint, bondage, Pokémon en fantasy festivals… wat zijn er toch veel manieren om vrienden te maken en mensen te leren kennen, denk ik als ze weglopen.

17-07-2022 / Door: Lisa Templon
Tags: Verhaal

Gerelateerde verhalen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.
Je moet de voorwaarden accepteren voordat je het bericht kunt verzenden.
Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.

“Thuisgevoel” creëren
Verhuisd voor de liefde
Menu